Tærter med lakrids, lime og saltet marengs

Tærter med lakridsmazarin, limecurd og saltet marengs


Ingredienser

Bund

  • 300 g hvedemel
  • 120 g flormelis
  • 150 g smør
  • Revet skal af 2 lime
  • 4 æggeblommer

Lakridsmazarin

  • 140 g marcipan
  • 140 g blødt smør
  • 140 g lyst rørsukker
  • 6 tsk lakridspulver
  • 2 æg
  • Lidt salt

Limecurd

  • 3 blade husblas
  • 2,5 dl limesaft (ca. 8 lime)
  • Skal af 2 lime
  • 160 g lyst rørsukker
  • 2 æg
  • 60 g smør

Saltet marengs

  • 120 g æggehvider
  • 120 g sukker
  • 1 tsk flagesalt

Servering

  • Revet limeskal
  • Lakridspulver

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, smør og limeskal sammen
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time
  4. Rul dejen ud og kom dejen i små tærteforme

Lakridsmazarin

  1. Ælt marcipan, smør, sukker og lakridspulver godt sammen med hænderne
  2. Rør ægget i massen sammen med lidt salt og rør indtil massen er samlet
  3. Kom mazarinfyldet i den ubagte tærte (eller opbevar det på køl indtil det skal bruges)
  4. Bag tærten ved 200°C i ca. 20 minutter
  5. Lad tærten køle helt af i formen ved stuetemperatur

Limecurd

  1. Udblød husblas i koldt vand i 20 minutter
  2. Kom limesaft, revet limeskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog
  3. Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en det bliver luftigt
  4. Hæld den varme limelage i æggemassen mens der piskes
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen
  7. Stil limecurden på køl og opbevar den indtil den skal bruges

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst (gerne i skålen til røremaskinen)
  2. Pisk massen på røremaskinen til en sej marengs
  3. Tilsæt salt undervejs
  4. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor tylle

Servering

  1. Smør limecurd ud på hver af de afkølede tærter
  2. Sprøjt marengs ud på tærterne (det er bedst at holde sprøjteposen nede hele tiden)
  3. Pynt med med lidt lakridspulver og revet limeskal