Tærter med lakridsmazarin, limecurd og saltet marengs
Ingredienser
Bund
- 300 g hvedemel
- 120 g flormelis
- 150 g smør
- Revet skal af 2 lime
- 4 æggeblommer
Lakridsmazarin
- 140 g marcipan
- 140 g blødt smør
- 140 g lyst rørsukker
- 6 tsk lakridspulver
- 2 æg
- Lidt salt
Limecurd
- 3 blade husblas
- 2,5 dl limesaft (ca. 8 lime)
- Skal af 2 lime
- 160 g lyst rørsukker
- 2 æg
- 60 g smør
Saltet marengs
- 120 g æggehvider
- 120 g sukker
- 1 tsk flagesalt
Servering
- Revet limeskal
- Lakridspulver
Fremgangsmåde
Bund
- Smuldr hvedemel, flormelis, smør og limeskal sammen
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne
- Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time
- Rul dejen ud og kom dejen i små tærteforme
Lakridsmazarin
- Ælt marcipan, smør, sukker og lakridspulver godt sammen med hænderne
- Rør ægget i massen sammen med lidt salt og rør indtil massen er samlet
- Kom mazarinfyldet i den ubagte tærte (eller opbevar det på køl indtil det skal bruges)
- Bag tærten ved 200°C i ca. 20 minutter
- Lad tærten køle helt af i formen ved stuetemperatur
Limecurd
- Udblød husblas i koldt vand i 20 minutter
- Kom limesaft, revet limeskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog
- Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en det bliver luftigt
- Hæld den varme limelage i æggemassen mens der piskes
- Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner
- Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen
- Stil limecurden på køl og opbevar den indtil den skal bruges
Saltet marengs
- Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst (gerne i skålen til røremaskinen)
- Pisk massen på røremaskinen til en sej marengs
- Tilsæt salt undervejs
- Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor tylle
Servering
- Smør limecurd ud på hver af de afkølede tærter
- Sprøjt marengs ud på tærterne (det er bedst at holde sprøjteposen nede hele tiden)
- Pynt med med lidt lakridspulver og revet limeskal