Kanelsnegle (med wienerdej)

Kanelsnegle lavet med wienerbrødsdej


Ingredienser

  • ½ portion wienerdej (se opskrift)
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 30 g kanel
  • Æg til pensling
  • Flormelis til glasur

Fremgangsmåde

  1. Ælt marcipan, sukker, blødt smør og kanel sammen til en ensartet remonce (opbevar ved stuetemperatur)
  2. Rul dejen ud til et tyndt rektangel (4 mm) med en højde på ca. 40 cm.
  3. Fordel remoncen over hele dejen undtagen 2 cm. på den ene langside
  4. Rul dejen som en roulade, og skær den i skiver af ca. 2 cm.
  5. Fold den del af dejen uden remonce ind under sneglen og placér dem på bagepapir og tryk dem lidt flade
  6. Lad dem hæve tildækket på bagepapir ved stuetemperatur til de er vokset ca. 50% (ca. 1½ time)
    De kan også kommes i fryseren indtil de skal bruges (når de skal bruges tøes de op i køleskabet og hæver derefter ved stuetemperatur i 1½-2 timer)
  7. Pensl forsigtigt med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i ca. 12 minutter
  8. Afkøl dem på en rist og pynt med glasur