Lækker og mør svineskank med sprød svær
Ingredienser
- Svineskank
- Salt og peber
- Mørk øl/rødvin
- Gulerødder, løg, hvidløgm urter mv.
Fremgangsmåde
- Prik en masse små huller i sværen med en kødnål (min 100 huller). Undgå at prikke helt igennem til kødet. Dette gør at sværen får små bobler og bliver rigtig sprød.
- Gnid svineskanen ind i salt og peber (brug evt. andre krydderier også)
- Fastgør sværen i den tykke ende med kødnåle, ca. 2 cm. fra sværens kan (dette gør at sværen ikke krøller op når den steges)
- Sæt den på køl utildækket i et par timer eller til næste dag
- Sæt skanken på en rist med en bradepande under med mørk øl/rødvin, samt gulerødder, løg, hvidløgm urter mv. Det kan være nødvendigt at tilsætte vand til bradepanden undervejs.
- Steg den i ovnen ved 150° i ca. 3 timer (brug evt. et stegetermometer. Temperaturen skal være 85° det tykkeste sted).
- Tag den ud af ovnen, og si indholdet af bradepanden over i en gryde og brug det til sovs.
- Varm ovnen op til 250° og sæt skanken ind igen indtil sværen bliver perfekt sprød. Hold øje med den så den ikke brænder på.
- Lad den efterfølgende hvile i ca. 15 min før den serveres med fx kartofler og sovs