Amerikanske kager med chokoladestykker
Ingredienser
18 stk.
- 110 g blødt smør
- 75 g sukker
- 75 g brun farin
- 1 æg
- 150 g hvedemel (kagemel)
- 50 g maltet mælkepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 bagepulver
- 1/2 natron
- 1 tsk flagesalt
- 220 g chokolade
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker og brun farin sammen
- Tilsæt ægget og pisk det sammen til det er luftigt
- Bland mel, mælkepulver, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt, og tilsæt det og rør det hurtigt sammen til det lige er samlet (uden at ælte for meget)
- Tilsæt chokolade hakket i store stykker
- Afkøl dejen i køleskabet i nogle timer, eller helst til dagen efter
- Placér kugler af dejen på en bageplade á 40 g
- Bag kagerne ved 175° i 10 minutter
- Hvis man ønsker lidt tykkere og mindre kager kan man skubbe kanterne ind. Ellers vil kagerne blive flade.
- Afkøl i 5 min på bagepladen, og derefter på en rist
Hvis kagerne bliver bløde efter nogle dage kan de bages ved 175° i ca. 5 minutter og afkøles igen for at gøre dem sprøde. De kan også placeres i en kold ovn der tændes på 200°, og når ovnen er varm tages kagerne ud og afkøles.