Chocolate Chip Cookies

Amerikanske kager med chokoladestykker


Ingredienser

18 stk.

  • 110 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (kagemel)
  • 50 g maltet mælkepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 bagepulver
  • 1/2 natron
  • 1 tsk flagesalt
  • 220 g chokolade

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør, sukker og brun farin sammen
  2. Tilsæt ægget og pisk det sammen til det er luftigt
  3. Bland mel, mælkepulver, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt, og tilsæt det og rør det hurtigt sammen til det lige er samlet (uden at ælte for meget)
  4. Tilsæt chokolade hakket i store stykker
  5. Afkøl dejen i køleskabet i nogle timer, eller helst til dagen efter
  6. Placér kugler af dejen på en bageplade á 40 g
  7. Bag kagerne ved 175° i 10 minutter
  8. Hvis man ønsker lidt tykkere og mindre kager kan man skubbe kanterne ind. Ellers vil kagerne blive flade.
  9. Afkøl i 5 min på bagepladen, og derefter på en rist

Hvis kagerne bliver bløde efter nogle dage kan de bages ved 175° i ca. 5 minutter og afkøles igen for at gøre dem sprøde. De kan også placeres i en kold ovn der tændes på 200°, og når ovnen er varm tages kagerne ud og afkøles.