Chokoladetærte

Chokoladetærte i mørdejsbund


Ingredienser

Bund

  • 250 g mel
  • 60 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • en knivspids salt
  • 170 g smør
  • 1 æg

Creme

  • 3 dl fløde
  • 1 dl sødmælk
  • 400 mælkechokolade
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Bund

  1. Mel, flormelis, vaniljesukker og salt blandes, og smøret smuldres i
  2. Tilsæt ægget og saml dejen, uden at ælte den
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time
  4. Rul dejen ud i en tærteform, og bag dejen blindt ved 160° i ca. 20 minutter
  5. Bag den yderligere 5-10 minutter uden bagepapir over, og lad den derefter køle af

Creme

  1. Kog fløde og mælk op
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade og rør indtil den er smeltet
  3. Pisk æggene luftige, og rør chokoladeblandingen forsigtigt i
  4. Hæld cremen i tærten og bag den ved 130° i 30-40 minutter indtil cremen har sat sig
  5. Lad den køle af til stuetemperatur, og servér den evt. med revet chokolade på