Lækre luksusflødeboller
Ingredienser
30 stk.
Bunde
- 200 g marcipan
- Lidt flormelis til udruldning
Skum
- 1 vaniljestang
- 250 g sukker
- 110 g glukosesirup
- 70 g vand
- 150 g æggehvide
Overtræk
- 400-500 g chokolade (afhængig af tykkelsen)
- kakaosmør
Fremgangsmåde
Bunde
- Rul marcipan ud med lidt flormelis
- Udstik bundene med en diameter på 5 cm
- Bag bundene i 5 minutter ved 175 grader indtil de de er let gyldne i kanten
- Afkøl dem på en rist
Skum
- Bland vaniljekorn med lidt af sukkeret
- Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op under jævnlig omrøring, til 117°
- Pisk æggehviderne stive
- Hæld langsomt sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle mens der piskes
- Pisk det i yderligere 10 minutter
- Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm, og sprøjt det på bundene
- Lad flødebollerne stå i ca. en time ved stuetemperatur
Overtræk
- Temperer chokoladen sammen med lidt kakaosmør for at justere tykkelsen
- Dyb flødebollerne i chokoladen og placer dem på en rist
- Drys evt. med kokos eller andet toppings
- Flødebollerne kan nydes når chokoladen er størknet, eller de kan fryses og optøs ved stuetemperatur senere
Lakridsflødeboller
- 30 g lakridspulver
Tilsæt lakridspulveret efter alt sukkerlagen er tilsat (vaniljestangen kan undlades)