Sandwichbrød

Lækre bløde brød til sandwich (også kaldet Hoagies)


Ingredienser

8 stk.

  • 520 g mælk
  • 65 g gær
  • 20 g honning
  • 800 g manitobamel
  • 14 g bageenzymer
  • 16 g salt
  • 100 g smør
  • Æg og mælk til pensling
  • Evt. groft majsmel til drys

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri
  2. Tilsæt honning
  3. Tilsæt mel, bageenzymer og salt, og ælt det sammen
  4. Tilsæt smør og ælt det helt ind i dejen, og ælt dejen videre i ca. 10-15 minutter
  5. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time
  6. Del dejen i 8 stykker (185 g stykket), og form til aflange brød med en længde på 20-25 cm.
  7. Lad dem hæve på bagepapir i ca. 1 time
  8. Skær ét snit langs eller flere snit på tværs og pensl med en blanding af æg og mælk
  9. Drys evt. med groft majsmel eller andet som fx ost eller krydderurter
  10. Bag ved 190° i ca. 20 minutter (vend pladen efter 10 minutter). Sprøjt lidt vand ind i ovnen i starten og undervejs i bagningen, og/eller placér et fad med vand i bunden af ovnen.
  11. Lad brødne afkøle på en rist