Her er et overblik over dampning i en dampovn
Pocherede æg
Hel kylling
Åben kyllingen
180° med dampniveau 1 i ca. 35-40 min
Evt. grill til sidst
Andesteg
Ris
Sushiris: 300 g ris til 400 g vand i ca. 25 min
Basmatiris: 300 g ris til 450 g vand i ca. 25 min
Risotto
300 g ris, 7 dl fond, 2 spsk olivenolie – 20 min. ved 100° damp
+ smør, parmesan og evt. ekstra fond
Pasta
Kartofler
Skær i mindre stykker, og gnid med salt og damp ved 100° i ca. 30 min
Risengrød
Samme opskrift som normalt, dog erstattes vand med mere mælk.
Bland ingredienserne i en gryde, og damp ved 100° i lidt over en time med låg på (rør hver 20 min).
Creme caramel
Baozi
Bao
Fisk
Dulche de leche
Sticky toffee pudding
Hævning af dej
Brød
Stegt flæsk
Fungerer ikke. Det bliver sejt og ikke så sprødt.
Pulled Pork
Bearnaise/Hollandaise
Chocolate chip cookies
Flødekartofler
Kanelsnegle
Fungerer ikke. De bliver hårde og tørre. (eller også skal de have kortere tid)