Luft-brød (air bread)

Små hule brød, der kan fyldes efter ønske.


Ingredienser

  • 108 g lunken vand (37°)
  • 7 g gær
  • 2 g sukker
  • 235 g tipo 00 mel
  • 2 g salt
  • 27 g smeltet smør
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Bland vand, gær og sukker indtil gæren er opløst.
  2. Tilsæt mel, salt og smeltet smør.
  3. Ælt dejen godt (5 – 10 min).
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
  5. Stil dejen i køleskabet natten over.
  6. Del dejen i to og rul den tynd ud (ca. 2 mm).
  7. Stik/skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse.
  8. Drys med lidt flagesalt.
  9. Bag dem i ovnen (gerne på en pizzaplade) ved 230° i 6 minutter, indtil de puffer op.
  10. Afkøl på en rist

Brødene kan opbevares i en lufttæt beholder.
Når brødene skal bruges kan der prikkes hul i bunden, så de kan fyldes med den ønskede creme.

Kilde: http://www.bestrecipes.com.au/recipe/mini-doughnuts-L10713.html?ref=recipe_collection_view%2Ckids-party-recipes