Frikadeller

Traditionelle danske frikadeller.


Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv/flæsk (mindst 10 % fedt)
  • 15 g salt
  • 4 æg
  • 300 g løg
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk allehånde (kan undlades)
  • 2 dl vand
  • 110 g mel
  • Svinefedt og smør

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet sejt med saltet
  2. Tilsæt æg og rør det sammen
  3. Hak løg fint i en minihakker og kom det i farsen sammen med peber, allehånde og evt. andre ønskede krydderier
  4. Tilsæt mel og rør det helt ind i farsen
  5. Tilsæt vand og rør hele farsen godt sammen
  6. Lad farsen hvile i køleskabet i min 30 minutter
  7. Steg frikadellerne i ligedele svinefedt og smør. Der skal rigtig meget fedtstof på panden, så halvdelen af frikadellerne bliver dækket når de steger.