
Lækker pizzadej (inspiration: https://www.youtube.com/watch?v=OjsCEJ8CWlg&t)
Ingredienser
Fordej (poolish)
- 20 g gær
- 200 g lunken vand
- 5 g honning
- 200 g tipo 00 mel
Dej
- 20 g salt
- 255 g vand (300 g vand for mere luftig pizza)
- Fordej (poolish)
- 300 g manitoba mel
- 200 g tipo 00 mel
Fremgangsmåde
Fordej (poolish)
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt honning og mel
- Rør det godt sammen med en ske, og lad det stå ved stuetemperatur i 15 minutter
- Sæt fordejen i køleskabet i 16-24 timer i en beholder med låg der IKKE er helt tilsluttende
Dej
(start 4 timer inden servering)
- Tag fordejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time
- Opløs saltet i vandet
- Bland fordej, saltvand, manitoba mel og tipo 00 mel, og ælt det godt sammen i røremaskinen
- Ælt dejen grundigt med hænderne på bordet uden at tilsætte yderligere mel
- Kom lidt olivenolie på toppen af dejen, og lad den hvile utildækket i 15 min.
- Form dejen til en glat bold ved at løfte den op og folde den ind under
- Kom lidt olivenolie på toppen af dejen, og lad den hvile under et viskestykke i 1 time ved sturetemperatur
- Del dejen i 5 dele af hver 230 g, og form dem til små glatte bolde kun med lidt olivenolie på hænderne (ikke yderligere mel)
- Lad dem hæve under madfilm og viskestykke i 1 time ved stuetemperatur
- Tænd pizzaovnen 30 minutter før servering
- Tag en bold og kom den i en skål fyld med mel så begge sider bliver helt dækket
- Form pizzaen, kom fyldet på og bag pizzaen
- Pizzaen formes med hænderne ved at presse luften ud i skorpen. På den måde skaber man en skorpe som hæver op og bliver luftig.
- Hvis man ønsker en tynd pizza (NY style), kan man bruge en kagerulle til at rulle den helt flad