Rischips

Sprøde puffede ris


Ingredienser

  • 6 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 1 dl grødris

Chipsene evt. kan tilsættes smag efter eget valg


Fremgangsmåde

  1. Kog vandet op med salt, og tilsæt derefter risene
  2. Skru ned på svag varme, og kog risene til de er møre (ca. 60 minutter)
  3. Når grøden er færdig, smøres den ud på bagepapir i et meget tyndt lag
  4. Dehydreres ved 54° i 3-4 timer indtil den er helt tør (vend den evenuelt og giv den lidt længere tid). Den kan også bages ved 130° i ca. 1 time (den må ikke få højere varme, da den ikke må blive brun)
  5. Fjern forsigtigt bagepapiret, og bræk den i mindre stykker
  6. Fritér chipsene ved 190° i 5-10 sekunder

Brug chipsene som bund til en lækker snack, eller servér med en hjemmerørt mayo (se opskrift)

Kilde: Thomas Pasfall