Sprøde puffede ris
Ingredienser
- 6 dl vand
- ½ tsk salt
- 1 dl grødris
Chipsene evt. kan tilsættes smag efter eget valg
Fremgangsmåde
- Kog vandet op med salt, og tilsæt derefter risene
- Skru ned på svag varme, og kog risene til de er møre (ca. 60 minutter)
- Når grøden er færdig, smøres den ud på bagepapir i et meget tyndt lag
- Dehydreres ved 54° i 3-4 timer indtil den er helt tør (vend den evenuelt og giv den lidt længere tid). Den kan også bages ved 130° i ca. 1 time (den må ikke få højere varme, da den ikke må blive brun)
- Fjern forsigtigt bagepapiret, og bræk den i mindre stykker
- Fritér chipsene ved 190° i 5-10 sekunder
Brug chipsene som bund til en lækker snack, eller servér med en hjemmerørt mayo (se opskrift)