Klassisk chokoladekage
Ingredienser
- 175 g mørk chokolade
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer (ca. 110 g)
- 4 pasteuriserede æggehvider (ca. 140 g)
Fremgangsmåde
- Chokolade og smør smeltes forsigtigt i mikrobølgeovnen, og sættes til afkøling
- Æggeblommerne piske hvidt med 2/3 af sukkeret
- Den afkølede chokoladeblanding vendes forsigtigt sammen med æggeblommerne
- Æggehviderne piskes stive sammen med den sidste 1/3 af sukkeret i en anden skål
- Æggehviderne vendes forsigtigt i resten af dejen, til den er ensartet
- Gnid en springform (24 cm) med smør og drys med sukker så hele formen er dækket
- Hæld halvdelen af dejen i formen og bag kagen ved 175° i ca. 30 minutter (den anden halvdel sættes på køl)
- Når kagen er kølet af, fordeles resten af dejen ovenpå
- Kagen opbevares i køleskabet indtil brug (mindst 6 timer, men gerne til dagen efter), hvor den drysses med kakaopulver