Lækker og saftig citronmåne
Ingredienser
Dej 1
- 250 g blødt smør
- 110 g flormelis
- 125 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 3 æg
- 100 g æggeblommer
- 190 g hvedemel
- 65 g maizena
- 1 citron
Dej 2
- 125 g marcipan
- 85 g sukker
- 50 g blødt smør
- 1 æg
Glasur
- 150 g flormelis
- Saft fra ½ citron
- vand
Fremgangsmåde
Dej 1
- Smør, flormelis, sukker og vaniljesukker røres luftigt
- Æggene tilsættes et ad gangen, og derefter æggeblommerne
- Hvedemel og maizena sigtes, og vendes i dejen sammen med citronsaft og hakket citronskal
Dej 2
- Marcipan og sukker æltes sammen
- Smøres æltes i lidt ad gangen
- Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen
- Dej 1 og dej 2 vendes sammen, og kommes i en smurt springform
- Kagen bages ved 190° i 35-40 minutter
Glasur
- Citronsaft og flormelis røres sammen, evt. med lidt pastafarve (tilsæt vand eller mere flormelis for at justere konsistensen)
- Kom glasuren på den afkølede kage
Kagen kan også laves med appelsin i stedet for citron. Brug da saften fra 3 appelsiner, og evt. lidt af appelsinkødet, samt skallen.