Citronmåne

Lækker og saftig citronmåne


Ingredienser

Dej 1

  • 250 g blødt smør
  • 110 g flormelis
  • 125 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 100 g æggeblommer
  • 190 g hvedemel
  • 65 g maizena
  • 1 citron

Dej 2

  • 125 g marcipan
  • 85 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Saft fra ½ citron
  • vand

Fremgangsmåde

Dej 1

  1. Smør, flormelis, sukker og vaniljesukker røres luftigt
  2. Æggene tilsættes et ad gangen, og derefter æggeblommerne
  3. Hvedemel og maizena sigtes, og vendes i dejen sammen med citronsaft og hakket citronskal

Dej 2

  1. Marcipan og sukker æltes sammen
  2. Smøres æltes i lidt ad gangen
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen
  4. Dej 1 og dej 2 vendes sammen, og kommes i en smurt springform
  5. Kagen bages ved 190° i 35-40 minutter

Glasur

  1. Citronsaft og flormelis røres sammen, evt. med lidt pastafarve (tilsæt vand eller mere flormelis for at justere konsistensen)
  2. Kom glasuren på den afkølede kage

 

Kagen kan også laves med appelsin i stedet for citron. Brug da saften fra 3 appelsiner, og evt. lidt af appelsinkødet, samt skallen.

Kilde: Mette Blomsterberg