En juleklassiker, her i en appelsinudgave
Ingredienser
- 1,5 dl appelsinsaft
- Skal af 1 appelsin
- 15 g pektin
- 250 g sukker
- 2 g citronsyre
- 25 g vand
Fremgangsmåde
- Appelsinsaft og hakket appelsinskal varmes op i en gryde
- Pektin og 50 g sukker blandes i, og der røres indtil det er opløst
- Tilsæt resten af sukkeret
- Lad det småboble ved lav varme i ca. 15 minutter til det har en temperatur på 105° (ca. 30 minutter hvis der laves dobbeltportion)
- Bland citronsyre og vand, og kom det i massen
- Kom massen i en beholder foret med film, og køl den helt af i køleskabet, indtil den er stivnet
- Skær den ud i passende stykker, og rul hvert stykke i sukker
(de kan også dyppes i chokolade, og evt. drysses med lakridspulver)
Citronflæsk
- Erstat appesinsaft med 1 dl citronsaft og ½ dl vand
- Erstat appelsinskal med citronskal
eller
- Erstat appelsinsaft og appelsinskal med 1,5 dl vand og 2 ml citronolie