Klassisk fransk citrontærte
Ingredienser
Bund
- 250 g mel
- 60 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- en knivspids salt
- 170 g smør
- 1 æg
Creme
- 2 citroner
- 100 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 2 dl fløde
Marengs
- 125 g æggehvider
- 200 g sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
Bund
- Mel, flormelis, vaniljesukker og salt blandes, og smøret smuldres i
- Tilsæt ægget og saml dejen, uden at ælte den
- Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time
- Rul dejen ud i en tærteform, og bag dejen blindt ved 220° i ca. 15 minutter
- Bag den yderligere 5 minutter uden bagepapir over, og lad den derefter køle af på en rist
Creme
- Skræl én af citronerne med et juliennejern, og hakket skrællen fint
- Skær begge citronerne ud i filetter
- Citronskræl, citronfiletter, sukker, æg, æggeblommer og fløde blendes til en ensartet masse
- Hæld cremen i den afkølede tærtebund, og bag den ved 150° i ca. 30 minutter, indtil cremen har sat sig
- Lad tærten køle af
Marengs
- Kog sukker og vand sammen til en tyk sirup (117°)
- Pisk æggehviderne stive, og hæld siruppen langsomt i mens der piskes videre
- Pisk videre indtil den er kølet af og er blevet stiv
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og dekorér tærten
- Brænd toppen af marengsen med en brænder, og servér