Pølsehorn

Gode traditionelle pølsehorn med gærdej


Ingredienser

Ca. 24 stk

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer/yoghurt
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 8 pølser
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri
  2. Tilsæt yoghurt, olie og æg og rør det sammen
  3. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, salt og sukker, og ælt dejen sammen til den er glat og smidig
  4. Stil dejen til hævning i ca. 1 time
  5. Dejen deles i tre, og hver del rulles ud til en cirkel der skæres i 8 trekanter
  6. Skær pølserne i mindre passende stykker, og rul dem ind i hver sin trekant startende i dne brede ende
  7. Lad dem hæve yderligere i 30 minutter
  8. Pensl med æg, og bag dem i 12-15 minutter ved 175°