Gode traditionelle pølsehorn med gærdej
Ingredienser
Ca. 24 stk
- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl ymer/yoghurt
- 5 spsk olivenolie
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 8 pølser
- Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren heri
- Tilsæt yoghurt, olie og æg og rør det sammen
- Tilsæt hvedemel, grahamsmel, salt og sukker, og ælt dejen sammen til den er glat og smidig
- Stil dejen til hævning i ca. 1 time
- Dejen deles i tre, og hver del rulles ud til en cirkel der skæres i 8 trekanter
- Skær pølserne i mindre passende stykker, og rul dem ind i hver sin trekant startende i dne brede ende
- Lad dem hæve yderligere i 30 minutter
- Pensl med æg, og bag dem i 12-15 minutter ved 175°