Bløde og luftige brioche burgerboller
Ingredienser
Ca. 18 stk.
- 150 g sødmælk
- 20 g gær (15 g tørgær)
- 360 g æg
- 80 g sukker
- 700 g bagemel (med højt glutenindhold)
- 20 g salt
- 10 g bageenzym
- 200 g koldt smør
- 50 g mælk
- 50 g æg
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren heri
- Pisk æggene sammen og bland det med mælken, gær og sukker
- Tilsæt mel og salt, og bland dejen godt
- Tilsæt det kolde smør, og ælt dejen godt sammen i ca. 25 min
- Dæk skålen til og lad den hvile i køleskabet i et par timer, eller natten over
- Del dejen i portioner af 80 g (25 g for små slidere), og form dem til boller
- Placér bollerne i bageringe/folieringe med en diameter på 10 cm (5 cm for små sliders), sprøjtet med olie?
- Smør lidt olie på bollerne og tryk dem flade
- Dæk bollerne til og lad dem hæve ved 40° i ca. 2 timer tænd ovnen på 40° og lad dem hæve der) (sliders skal hæve i kortere tid)
- Pisk æg og mælk sammen og hæld det på en sprayflaske, og spray det på bollerne (eller pensl dem forsigtigt)
- Bag bollerne ved 175° i 13-15 min. Sprøjt lidt vand ind i ovnen i starten og undervejs i bagningen
- Lad bollerne afkøle på en rist, og fjern forsigtigt ringene
- Bollerne kan opbevares i en pose i nogle dage, eller fryses ned med det samme