Klassisk amerikansk pumpkin pie
Ingredienser
Bund
- 150 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk sukker
- 110 g smør
- 2 spsk isvand (meget koldt vand)
Fyld
- 450 g græskarpuré (fra et helt græskar)
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk revet muskatnød
- 1/4 tsk stødt nellike
- 1/8 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk citronskal
- 3,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Bund
- Bland mel, salt og sukker sammen
- Tilsæt smøret lidt af gangen, og smulre det i melblandingen
- Tilsæt vandet lidt af gangen, indtil dejen kan samles (der må ikke komme for meget vand i)
- Saml dejen uden at ælte den igennem
- Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time
- Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform
- Bag bunden blindt ved 175° i 10-15 minutter
Fyld
- Halvér græskaret og skrab indmad og kerner ud
- Placér det på en bageplade eller ovnfast fad med den skårne side nedad, og bag det ved 175° i 1-1½ time afhængig af størrelsen
- Lad det køle lidt af, skrab græskarkødet ud, og mos det til en puré
- Pisk æg, sukker, brun farin, salt, krydderier og citronskal sammen
- Tilføj græskarpuré og fløde og rør det godt sammen
- Hæld fyldet i den ubagte tærte
- Bag tærten i 15 minutter ved 200°
- Skru derefter ovnen ned på 175° og bag den i yderligere 45 minutter, eller indtil fyldet har sat sig
- Lad tærten hvile ved stuetemperatur i 2 timer, eller opbevar tærten i køleskabet
- Servér med en klat flødeskum