Ingredienser
- 800 g okseindelår (eller oksetykkam)
- Mel
- 200 g løg
- Smør
- Olie
- 8 dl kraftig oksebouillon
- 8-10 laurbærblade
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde
- Skær oksekødet i skiver, og bank dem lidt ud med en kødhammer
- Vend dem i mel og steg dem kort i smør og olie, og sæt dem til side
- Kog gryden/panden af med oksebouillon og sæt det til side sammen med kødet
- Hak løgene meget fint, eller riv det på et fint rivejern
- Steg løgene gyldne i yderligere smør
- Tilsæt kødet, bouillon, laurbærblade og peber
- Lad det simre ved lav varme i minimum 2 timer, eller indtil kødet er helt mørt
- Smag sovsen til med salt og evt. yderligere peber, og justér evt. tykkelsen med en smørbolle
- Servér med en god kartoffelmos