Sprøde hjemmelavede julesmåkager
Ingredienser
ca. 40 stk.
- 250 g hvedemel
- 200 g smør
- 150 g sukker
- 70 g mandler
- 1 vaniljestang
- 1 nip salt
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Ælt melet sammen med det kolde smør
- Hak mandlerne meget fint (evt. på en minihakker)
- Tilsæt sukker, mandler, vanilje blandet med lidt af sukkeret og salt
- Tilsæt æg og saml dejen, uden at ælte den for meget
- Kom den på en sprøjtepose af stof med stjernetyl, og sprøjt dejen ud i små kranse (hvis den er for svær at sprøjte ud kan man lade den hvile lidt ved stuetemperatur til den bliver blød.
Man kan også køre den igennem en kødhakker med stjernetyl og forme kransene herefter (man kan her nøjes med ½ æg). - Bag kagerne ved 200° i 12-14 minutter, eller indtil de begynder at blive let gyldne (det er vigtigt at de bliver bagt nok for at gøre dem sprøde)
- Afkøl, og opbevar dem i en kagedåse (de bliver mere sprøde efter en dag i kagedåse. Hvis de ikke er sprøde, kan de bages igen i ca. 5 minutter ved 200°)