Sugar Cookies

Sprøde amerikanske sukkerkager


Ingredienser

Kager

  • 220 g blødt smør
  • 220 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 360 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Glasur

  • 3 æggehvider
  • 450 g flormelis
  • Lidt salt
  • Evt. 1 spsk vand
  • Pastafarver

Fremgangsmåde

Kager

  1. Pisk smør og sukker sammen
  2. Tilsæt æggene et ad gangen
  3. Tilsæt vaniljeekstrakt
  4. Bland mel, bagepulver og og salt, og rør det i dejen uden at ælte den for meget
  5. Saml dejen i hånden
  6. Del den i to portioner. Tryk hver portion lidt flad og pak dem ind i film. Kom dem i køleskabet i mindst én time.
  7. Rul dejen ud i ønsket tykkelse, og tryk kagerne ud med udstikkere
  8. Bag dem ved 165° i 15-18 minutter, indtil de bliver let gyldne

Glasur

  1. Pisk æggehviderne indtil de begynder at skumme
  2. Tilføj flormelis og salt, og pisk det godt sammen
  3. Tilsæt evt. vand lidt af gangen for at justere tykkelsen
  4. Tilsæt evt. pastafarver efter ønske
  5. Kom glasuren i sprøjteposer, og dekorér kagerne som ønsket
  6. Opbevar de færdige kager i en kagedåse når glasuren er tørret helt