Jødekager

Klassiske julesmåkager


Ingredienser

ca. 70 stk.

  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • Æg til pensling
  • Kanelsukker

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt
  2. Smulr det kolde smør ud i melblandingen
  3. Tilsæt ægget og saml dejen uden at ælte den for meget
  4. Rul dejen ud til en lang stang, og sættes på køl i minimum 1 time
  5. Skær kagerne ud ca. 2 mm. tykkelse, og placér dem på en bageplade med afstand i mellem
  6. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med kanelsukker
  7. Bag dem ved 180° i ca. 10 minutter (det er vigtigt at de bliver bagt nok for at gøre dem sprøde)
  8. Afkøl og opbevar dem i en kagedåse