Cheesekage med Oreos i fyldet, og Oeros som topping.
Ingredienser
Bund
- 250 g Digestive kiks
- 125 g smør
Fyld
- 500 ml piskefløde
- 300 g flødeost (fx Buko Natural) (alternativ 400 g)
- 45 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Ca. 300 g Oreos (ca. 2 pakker)
Toppings
- Ca. 150 g Oreos (gerne med chokoladefyld)
Fremgangsmåde
Bund
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
- Smelt smøret og bland det med de knuste kiks.
- Tryk massen ud i en springform (ca. 23 cm.)
- Bag bunden i 10 min. ved 175°.
- Afkøl bunden.
Fyld
- Pisk fløden til en let flødeskum (den må ikke blive for stiv).
- Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
- Pisk flødeskummen i stille og roligt.
- Kom Oreos i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle. Det behøver ikke være helt fint knust.
- Bland de knuste oreos i cremen.
- Fordel cremen på den afkølede bund.
- Kagen stilles i køleskabet i min. 6 timer. Det er bedst at lade den stå natten over. Den kan godt smage lidt flad inden den har stået i køleskabet, så det er vigtigt at lade den trække.
Toppings
- Kom Oreos i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
- Fordel dem på toppen af kagen.
Kagen kan også laves som portionsanretninger, forklædt som små urtepotter.