Oreo Cheesecake

Cheesekage med Oreos i fyldet, og Oeros som topping.


Ingredienser

Bund

  • 250 g Digestive kiks
  • 125 g smør

Fyld

  • 500 ml piskefløde
  • 300 g flødeost (fx Buko Natural) (alternativ 400 g)
  • 45 g flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Ca. 300 g Oreos (ca. 2 pakker)

Toppings

  • Ca. 150 g Oreos (gerne med chokoladefyld)

 


Fremgangsmåde

Bund

  1. Kom kiksene i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
  2. Smelt smøret og bland det med de knuste kiks.
  3. Tryk massen ud i en springform (ca. 23 cm.)
  4. Bag bunden i 10 min. ved 175°.
  5. Afkøl bunden.

Fyld

  1. Pisk fløden til en let flødeskum (den må ikke blive for stiv).
  2. Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
  3. Pisk flødeskummen i stille og roligt.
  4. Kom Oreos i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle. Det behøver ikke være helt fint knust.
  5. Bland de knuste oreos i cremen.
  6. Fordel cremen på den afkølede bund.
  7. Kagen stilles i køleskabet i min. 6 timer. Det er bedst at lade den stå natten over. Den kan godt smage lidt flad inden den har stået i køleskabet, så det er vigtigt at lade den trække.

Toppings

  1. Kom Oreos i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
  2. Fordel dem på toppen af kagen.

 

 

Kagen kan også laves som portionsanretninger, forklædt som små urtepotter.