Taiwanske dampede boller med fyld
Ingredienser
- 2,5 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 400 hvedemel (tipo 00)
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk rapsolie
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet
- Bland mel, sukker, salt og olie i, og ælt dejen god igennem i min 10 minutter
- Lad dejen hæve i ca. 2 timer
- Del dejen i 12 stykker, og rul dem til små boller
- Rul hver bolle flat ud og pensl den med olie, hvorefter den foldes til en halvmåne
- Læg dem på bagepapir/mellemlægspapir smurt med olie og placér dem i en bambusdamper, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
- Damp dem herefter i ca. 15 minutter
- Servér dem fx med kylling, and, stegt flæskmed hoisin sauce eller pulled pork, og fintsnittede gulerødder, agurk og forårsløg
Asiatisk Bbq Sauce
- Fond eller saften fra Pulled Pork
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 dl. Hoisin sauce
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. sesamolie
- 1 spsk. østerssauce
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. fiskesauce
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand