Klassisk dansk labskovs
Ingredienser
- 750 g oksebov eller lignende
- 1,5 kg kartofler til mos
- 100 g smør
- Ca. 1 liter hønsebouillon
- 10 laurbærblade
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kødet ud i små stykker uden fedt
- Kom kødet i en gryde og dæk det med vand. Bring vandet i kog, indtil det skummer meget.
- Kom kødet i en ri og skyld det grundigt
- Smelt smøret i gryden, og steg kødet en lille smule
- Hæld bouillon på indtil det dækker, og lad det koge stille under låg i ca. 1 time
- Skræl kartofler og skær dem i små stykker
- Kom halvdelen af kartoflerne ned til kødet, og kog det yderligere i 30 min
- Mos kartoflerne, og kom derefter de resterende kartofler ved. Tilsæt lidt mere vand hvis det er nødvendigt.
- Det hele koges i yderligere 20 min indtil de sidste kartofler er møre. Sørg for at røre forsigtigt undervejs så det ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber, og servér med en smørklat og syltede rødbeder