Stor amerikansk Chocolate Chip Cookie bagt i en støbejernspande
Ingredienser
- 115 g smør
- 50 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 190 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 180 g chokoladeknapper
Fremgangsmåde
- Smelt smøret i en støbejernspande (ca. 25 cm)
- Tag panden af varmen, tilsæt sukker og brun farin og rør det sammen
- Lad det afkøle i 5-10 minutter og tilsæt derefter vaniljeekstrakt og æg, og rør det sammen
- Bland mel, bagepulver og salt, og rør det ind i dejen
- Bland chokoladen ind i dejen (gem ca. 20 g)
- Fordel dejen jævnt i panden ud til kanterne, og kom det resterende chokolade på toppen og tryk det let ned i dejen
- Bag kagen i panden ved 180° i 20-25 min
- Lad den afkøle i ca. 10 minutter før den serveres, evt. med is til