Doro Wat

Etiopisk gryderet med kylling


Ingredienser

Gryderet

  • 650 g kyllingebryst
  • 3 løg
  • 100 g smør/olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær
  • 5 spsk berbere (krydderiblanding)
  • 1 dl rødvin (kan udelades)
  • 5 dl vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • Saft fra ½ citron
  • 6 æg
  • Injera, boghvedepandekager eller tortillas

Berbere (krydderiblanding)

  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk stødt ingefær
  • ½ spsk hvidløgspulver
  • ½ spsk basilikum
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk muskatnød
  • ½ tsk bukkehornsfrø
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk chili (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i tern
  2. Snit løg meget fint (evt. med en minihakker), og steg dem gyldne i smøret/olien
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær og berbere og steg det med
  4. Tilsæt kyllingen og steg det nogle minutter
  5. Tilsæt rødvin, vand, bouillon og citron saft og rør det godt sammen
  6. Lad det simre stille i ca. 45 minutter
  7. Æggene koges til de lige er hårdkogte, og kommes ned i saucen til sidst inden servering
  8. Serveres med injera, boghvedepandekager eller tortillas