Etiopisk gryderet med kylling
Ingredienser
Gryderet
- 650 g kyllingebryst
- 3 løg
- 100 g smør/olie
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær
- 5 spsk berbere (krydderiblanding)
- 1 dl rødvin (kan udelades)
- 5 dl vand
- 2 hønsebouillonterninger
- Saft fra ½ citron
- 6 æg
- Injera, boghvedepandekager eller tortillas
Berbere (krydderiblanding)
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk paprika
- ½ spsk stødt ingefær
- ½ spsk hvidløgspulver
- ½ spsk basilikum
- ½ tsk peber
- ½ tsk kanel
- ½ tsk muskatnød
- ½ tsk bukkehornsfrø
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk koriander
- ½ tsk chili (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i tern
- Snit løg meget fint (evt. med en minihakker), og steg dem gyldne i smøret/olien
- Tilsæt hvidløg, ingefær og berbere og steg det med
- Tilsæt kyllingen og steg det nogle minutter
- Tilsæt rødvin, vand, bouillon og citron saft og rør det godt sammen
- Lad det simre stille i ca. 45 minutter
- Æggene koges til de lige er hårdkogte, og kommes ned i saucen til sidst inden servering
- Serveres med injera, boghvedepandekager eller tortillas