Creme Brulée

Klassisk creme brulée


Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 5 dl fløde (evt. 4 dl fløde og 1 dl sødmælk)
  • 5 æggeblommer

Fremgangsmåde

  1. Bland vaniljen med lidt sukker
  2. Opvarm fløden til 90° sammen med den tomme vaniljestang
  3. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt
  4. Tilsæt fløden langsomt til æggemassen, mens der piskes
  5. Hæld blandingen tilbage i gryden og opvarm den til 80°
  6. Hæld blandingen op i ramekiner. Bobler på toppen kan fjernes med en gasbrænder.
  7. Bag dem ved 125° i ca. én time indtil cremen har sat sig let
  8. Afkøl dem helt og opbevar dem i køleskabet indtil de skal bruges
  9. Drys et tyndt lag sukker på toppen og brænd det til karamel med en gasbrænder

Lakrids Creme Brulée

Udskift vaniljestangen med 8g lakridspulver