Klassisk creme brulée
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 90 g sukker
- 5 dl fløde (evt. 4 dl fløde og 1 dl sødmælk)
- 5 æggeblommer
Fremgangsmåde
- Bland vaniljen med lidt sukker
- Opvarm fløden til 90° sammen med den tomme vaniljestang
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt
- Tilsæt fløden langsomt til æggemassen, mens der piskes
- Hæld blandingen tilbage i gryden og opvarm den til 80°
- Hæld blandingen op i ramekiner. Bobler på toppen kan fjernes med en gasbrænder.
- Bag dem ved 125° i ca. én time indtil cremen har sat sig let
- Afkøl dem helt og opbevar dem i køleskabet indtil de skal bruges
- Drys et tyndt lag sukker på toppen og brænd det til karamel med en gasbrænder
Lakrids Creme Brulée
Udskift vaniljestangen med 8g lakridspulver