Stegt Flæsk med Persillesovs (i kroketter)

Stegt flæsk med kartofler og persillesovs, rullet til kugler og friturestegt. Serveret med hakkede syltede rødbeder.


Ingredienser

25-30 stk.

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 3,75 dl mælk
  • 2 dl god kraftig hønsebouillon (fx 6 spsk købefond og 7 spsk vand)
  • 250 g stegte hakkede flæsketern (ca. 1.000 g fersk flæsk)
  • Kartofler (250 g kogte hakket tern)
  • En god håndfuld persille
  • Æg og rasp/panko til panering
  • Syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  1. Skær flæsket i tern, og kom den dem i et stort ovnfast fad. Kryder med salt og peber.
  2. Steg flæsket i ovnen ved 200° i 45-60 min. Det er vigtigt at flæsket steget meget sprødt (mere end normalt). Det kan hjælpe at hælde fedtet fra undervejs.
  3. Afkøl herefter flæsketerne.
  4. Når flæsketernene er afkølet, kan de hakkes yderligere i mindre tern (ca. ½ cm.). Hvis der er noget fedt der ikke er blevet sprødt, men stadig er blødt, skal det ikke bruges (det kan evt. steget lidt ekstra og bruges).
  5. Skær kartoflerne i små tern (ca. ½ cm.).
  6. Kog kartoflerne stille i saltet vand, så de ikke længere er hårde, men uden at være udkogte.
  7. Afkøl kartoffelternene.
  8. Smelt smøres i en gryde, og kom melet i.
  9. Steg indtil det begynder at blive gyldent.
  10. Tilsæt mælk og bouillon og pisk til en ensartet masse.
  11. Pisk hakket persille i.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Bland flæsketernene og kartoffelternene forsigtigt i.
  14. Kom massen i et fad, og lad den køle helt af (evt. natten over i køleskabet).
  15. Form massen til kugler ca. på størrelse med golfbolde (det gøres nemmest med lidt mel på hænderne).
  16. Panér kuglerne i æg og rasp/panko (blandet med salt og peber).
  17. De panerede kugler kan opbevares på frost indtil de skal friteres (de skal dog optøs inden fritering).
  18. Fritér kuglerne ved 170° indtil de er gyldne.
  19. Servér straks sammen med finthakkede syltede rødbeder (hakkes nemmest i en minihakker).