Kødboller efter IKEA’s opskrift
Ca. 50 stk.
Ingredienser
- 500 hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 10 g salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 100 g rasp
- 5 spsk sødmælk
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Rør oksekød og svinekød sammen med salt
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg
- Tilsæt æg, rasp og mælk og rør fasen sammen
- Form kødboller og sæt dem på køl i 2 timer
- Steg kødbollerne i olie på en pande indtil de er stegt over det hele
- Kom kødbollerne i et fad og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°
- Servér kødbollerne med kartoffelmos og IKEA’s flødesauce
IKEA’s flødesauce
- Smelt 40 g smør i en gryde, og bag det sammen med 40 g mel.
- Tilsæt 3 dl fond (okse og grøntsag) og 1,5 dl fløde
- Smag til med 2 tsk sojasauce, 1 tsk dijonsennep, lidt ribsgelé og salt/peber