Kødboller

Kødboller efter IKEA’s opskrift


Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • 500 hakket oksekød
  • 250 g hakket svinekød
  • 10 g salt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 100 g rasp
  • 5 spsk sødmælk
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Rør oksekød og svinekød sammen med salt
  2. Tilsæt finthakket løg og hvidløg
  3. Tilsæt æg, rasp og mælk og rør fasen sammen
  4. Form kødboller og sæt dem på køl i 2 timer
  5. Steg kødbollerne i olie på en pande indtil de er stegt over det hele
  6. Kom kødbollerne i et fad og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°
  7. Servér kødbollerne med kartoffelmos og IKEA’s flødesauce

IKEA’s flødesauce

  1. Smelt 40 g smør i en gryde, og bag det sammen med 40 g mel.
  2. Tilsæt 3 dl fond (okse og grøntsag) og 1,5 dl fløde
  3. Smag til med 2 tsk sojasauce, 1 tsk dijonsennep, lidt ribsgelé og salt/peber