Sprøde vafler
Ca. 8 stk.
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 2 spsk sukker
- 240 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- Et nip salt
- 2 dl mælk
- 2 dl fløde
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det afkøle
- Pisk æggeblommer og sukker sammen
- Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det sammen
- Pisk mælk og fløde ind i dejen lidt ad gangen
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen
- Tilsæt det afkølede smør, og vend det i dejen
- Sæt dejen på køl i minimum 1 time
- Bag vaflerne
(undgå at placere vaflerne ovenpå hinanden, da de ellers vil miste sprødheden. De kan evt. varmes op i ovnen og gøres sprøde igen)