Vafler

Sprøde vafler


Ca. 8 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg (delt i blommer og hvider)
  • 2 spsk sukker
  • 240 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Et nip salt
  • 2 dl mælk
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og lad det afkøle
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen
  3. Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det sammen
  4. Pisk mælk og fløde ind i dejen lidt ad gangen
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen
  6. Tilsæt det afkølede smør, og vend det i dejen
  7. Sæt dejen på køl i minimum 1 time
  8. Bag vaflerne
    (undgå at placere vaflerne ovenpå hinanden, da de ellers vil miste sprødheden. De kan evt. varmes op i ovnen og gøres sprøde igen)