Sticky Toffee Pudding

Engelsk klassiker


Ingredienser

Pudding

  • 175 g blødt smør
  • 175 g muscovadosukker
  • 3 stk. æg
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 175 g mel
  • 1 tsk. bagepulver

Vaniljesauce

  • 6 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. maizena

Karamelsauce

  • 50 g smør
  • 75 g muscovadosukker
  • 25 g rørsukker
  • 150 g lys sirup
  • 1,5 dl fløde

Fremgangsmåde

Pudding

  1. Pisk det bløde smør hvidt, og tilsæt muscovadosukker og pisk det sammen
  2. Tilsæt æggene og pisk det sammen
  3. Tilsæt mørk sirup, og pisk det godt sammen
  4. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen
  5. Smør formen/formene med smør, og kom dejen i formen, og sæt låg på eller forsegl med folie og snor
  6. Damp kagen i en gryde med ca. 5 c. vand i bunden i 2 timer (husk at fyld op med vand undervejs så gryden ikke koger tør)
  7. Tag formen op af gryden og lad den afkøle i et par minutter
  8. Vend kagen ud af formen, og servér med vaniljesauce og karamelsauce

Vaniljesauce

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret
  2. De tomme vaniljestænger kommed i en gryden sammen med mælken, og bringes i kog
  3. Lad mælken afkøle i ca. 20 minutter, og bring den derefter i kog igen
  4. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og maizena luftigt
  5. Fjern vaniljestængerne og tilsæt den varme mælk mens der piskes, og hæld derefter massen tilbage i gryden
  6. Varm saucen op til den tykner uden at den koger
  7. Afkøl saucen og servér den kold eller lun

Karamelsauce

  1. Bland smør, muscovadosukker, rørsukker og lys sirup i en gryde og varm det op til smøret er smeltet og sukkeret opløst
  2. Tilsæt fløde og kog saucen op
  3. Servér den lun
Kilde: Spise med price