Kanelsnegle

Lækre kanelsnegle som farmor laver dem


Ingredienser

Dej

  • 5 dl sødmælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 sammenpiskede æg
  • 1 tsk. salt (8g)
  • 800 g hvedemel

Fyld

  • 300 g brun farin
  • 180 g blødt smør
  • 8 tsk. ren kanel
  • Flormelis til glasur

Fremgangsmåde

  1. Lun mærk og smør i en gryde. Gem lidt af mælken, og kom den i efterfølgende for hurtigere afkøling. Massen afkøles til håndvarmt og gæren opløses.
  2. Kom mælkemassen, halvdelen af melet, salt og æggene i røremaskinen og rør dejen ensartet. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Rør dejen færdig 5-10 minutter på lavt blus.
  3. Lad dejen hæve 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud, og smør det bløde smør på hele fladen. Drys det sammenblandede brun farin/kanel ud over dejen og rul til roulade, der skæres ud til 24 kanelsnegle.
  5. Lad sneglene hæve 1 time, pensl med sammenpisket æg/mælk og bag dem ved 170 grader varmluft ovn i 25 minutter.
  6. Pynt med glasur, når de er afkølede.