Gnocchi alla romano

Traditionel italiensk ret


Ingredienser

  • 1 l sødmælk
  • 50 g smør
  • ½ tsk muskatnød
  • ½ tsk salt
  • 250 g semolina
  • 2 æggeblommer
  • 80 g parmesan
  • 50 g smeltet smør til pensling
  • Parmesan og gruyere til gratinering

Fremgangsmåde

  1. Kog mælk, smør, muskatnød og salt op
  2. Tilsæt semolina mens der piskes, og kog det sammen i 8-10 minutter
  3. Lad massen køle lidt af, og tilsæt æggeblommer og parmesan og pisk det godt sammen
  4. Bred massen ud i et fad med bagepapir (ca. 1 cm tyk), og lad det køle helt af i køleskabet
  5. Udstik i cirkler og placer dem i et fad, og de lapper lidt over hinanden
  6. Pensl med smeltet smør, og drys med parmesan og gruyere
  7. Bag dem ved 200° i 20-25 minutter indtil overfladen er gylden
  8. Servér med en god tomatsovs og ekstra revet ost