Traditionel italiensk ret
Ingredienser
- 1 l sødmælk
- 50 g smør
- ½ tsk muskatnød
- ½ tsk salt
- 250 g semolina
- 2 æggeblommer
- 80 g parmesan
- 50 g smeltet smør til pensling
- Parmesan og gruyere til gratinering
Fremgangsmåde
- Kog mælk, smør, muskatnød og salt op
- Tilsæt semolina mens der piskes, og kog det sammen i 8-10 minutter
- Lad massen køle lidt af, og tilsæt æggeblommer og parmesan og pisk det godt sammen
- Bred massen ud i et fad med bagepapir (ca. 1 cm tyk), og lad det køle helt af i køleskabet
- Udstik i cirkler og placer dem i et fad, og de lapper lidt over hinanden
- Pensl med smeltet smør, og drys med parmesan og gruyere
- Bag dem ved 200° i 20-25 minutter indtil overfladen er gylden
- Servér med en god tomatsovs og ekstra revet ost