S’mores Cheesecake

Cheesecake med inspiration i de amerikanske S’mores


Ingredienser

Bund

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Fyld

  • 250 ml piskefløde
  • 450 g flødeost (fx Buko Natural)
  • 80 g flormelis
  • 250 g mørk chokolade
  • 1 nip salt

Toppings

  • 120 ml fløde
  • 140 g mælkechokolade
  • Skumfiduser
  • Mariekiks

Fremgangsmåde

Bund

  1. Kom kiksene i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
  2. Smelt smøret og bland det med de knuste kiks.
  3. Tryk massen ud i en springform (20 cm.)
  4. Bag bunden i 10 min. ved 175°.
  5. Afkøl bunden.

Fyld

  1. Smelt chokolade og lad den afkøle
  2. Pisk fløden til flødeskum
  3. Pisk flødeost og flormelis godt sammen
  4. Tilsæt den afkølede chokolade og salt og pisk det sammen
  5. Vend flødeskummet stille ind i masse
  6. Fordel fyldet på den afkølede bund
  7. Kagen stilles i køleskabet imens toppings laves

Toppings

  1. Kog fløden op, og tilsæt hakket chokolade og rør det sammen indtil chokoladen er smeltet
  2. Lad det afkøle og hæld det over kagen
  3. Kagen stilles i køleskabet i min. 6 timer. Det er bedst at lade den stå natten over. Den kan godt smage lidt flad inden den har stået i køleskabet, så det er vigtigt at lade den trække.
  4. Ved servering smeltes skumfiduser i mikroovnen i korte intervaller, og hældes ud over kagen (evt. med en spøjtepose). Brænd lidt af skumfidusen, og drys med lidt mariekiks