Cheesecake med inspiration i de amerikanske S’mores
Ingredienser
Bund
- 150 g Digestive kiks
- 75 g smør
Fyld
- 250 ml piskefløde
- 450 g flødeost (fx Buko Natural)
- 80 g flormelis
- 250 g mørk chokolade
- 1 nip salt
Toppings
- 120 ml fløde
- 140 g mælkechokolade
- Skumfiduser
- Mariekiks
Fremgangsmåde
Bund
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem. Kan gøres med en kødhammer eller en kagerulle.
- Smelt smøret og bland det med de knuste kiks.
- Tryk massen ud i en springform (20 cm.)
- Bag bunden i 10 min. ved 175°.
- Afkøl bunden.
Fyld
- Smelt chokolade og lad den afkøle
- Pisk fløden til flødeskum
- Pisk flødeost og flormelis godt sammen
- Tilsæt den afkølede chokolade og salt og pisk det sammen
- Vend flødeskummet stille ind i masse
- Fordel fyldet på den afkølede bund
- Kagen stilles i køleskabet imens toppings laves
Toppings
- Kog fløden op, og tilsæt hakket chokolade og rør det sammen indtil chokoladen er smeltet
- Lad det afkøle og hæld det over kagen
- Kagen stilles i køleskabet i min. 6 timer. Det er bedst at lade den stå natten over. Den kan godt smage lidt flad inden den har stået i køleskabet, så det er vigtigt at lade den trække.
- Ved servering smeltes skumfiduser i mikroovnen i korte intervaller, og hældes ud over kagen (evt. med en spøjtepose). Brænd lidt af skumfidusen, og drys med lidt mariekiks