Bacon Jam

Bacon-marmelade


Ingredienser

  • 375 g bacon
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk whiskey
  • 1 spsk æblesirup
  • 80 g brun farin
  • Lidt chili
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær bacon i små stykker og steg det sprødt
  2. Hæld bacon over i en skål, og hæld baconfedtet fra, men behold 1-2 spsk. fedt i gryden
  3. Han løgene fint og steg dem i baconfedtet indtil de bliver gyldne
  4. Tilsæt presset hvidløg og steg det lidt med
  5. Tilsæt balsamicoeddike, whiskey, æblesirup, brun farin, chili og det stegte bacon
  6. Lad det simre ved lavt blus i ca. 10 minutter indtil konsistensen er passende
  7. Smag til med salt og peber
  8. Kom massen i en blender og pulsér et par gange
  9. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet op til 4 uger