Bacon-marmelade
Ingredienser
- 375 g bacon
- 200 g løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk whiskey
- 1 spsk æblesirup
- 80 g brun farin
- Lidt chili
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær bacon i små stykker og steg det sprødt
- Hæld bacon over i en skål, og hæld baconfedtet fra, men behold 1-2 spsk. fedt i gryden
- Han løgene fint og steg dem i baconfedtet indtil de bliver gyldne
- Tilsæt presset hvidløg og steg det lidt med
- Tilsæt balsamicoeddike, whiskey, æblesirup, brun farin, chili og det stegte bacon
- Lad det simre ved lavt blus i ca. 10 minutter indtil konsistensen er passende
- Smag til med salt og peber
- Kom massen i en blender og pulsér et par gange
- Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet op til 4 uger