Bankekød

 


Ingredienser

  • 800 g okseindelår (eller oksetykkam)
  • Mel
  • 200 g løg
  • Smør
  • Olie
  • 8 dl kraftig oksebouillon
  • 8-10 laurbærblade
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Skær oksekødet i skiver, og bank dem lidt ud med en kødhammer
  2. Vend dem i mel og steg dem kort i smør og olie, og sæt dem til side
  3. Kog gryden/panden af med oksebouillon og sæt det til side sammen med kødet
  4. Hak løgene meget fint, eller riv det på et fint rivejern
  5. Steg løgene gyldne i yderligere smør
  6. Tilsæt kødet, bouillon, laurbærblade og peber
  7. Lad det simre ved lav varme i minimum 2 timer, eller indtil kødet er helt mørt
  8. Smag sovsen til med salt og evt. yderligere peber, og justér evt. tykkelsen med en smørbolle
  9. Servér med en god kartoffelmos