Burgerboller

Bløde og luftige brioche burgerboller


Ingredienser

Ca. 18 stk.

  • 150 g sødmælk
  • 20 g gær (15 g tørgær)
  • 360 g æg
  • 80 g sukker
  • 700 g bagemel (med højt glutenindhold)
  • 20 g salt
  • 10 g bageenzym
  • 200 g koldt smør
  • 50 g mælk
  • 50 g æg

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri
  2. Pisk æggene sammen og bland det med mælken, gær og sukker
  3. Tilsæt mel og salt, og bland dejen godt
  4. Tilsæt det kolde smør, og ælt dejen godt sammen i ca. 25 min
  5. Dæk skålen til og lad den hvile i køleskabet i et par timer, eller natten over
  6. Del dejen i portioner af 80 g (25 g for små slidere), og form dem til boller
  7. Placér bollerne i bageringe/folieringe med en diameter på 10 cm (5 cm for små sliders), sprøjtet med olie?
  8. Smør lidt olie på bollerne og tryk dem flade
  9. Dæk bollerne til og lad dem hæve ved 40° i ca. 2 timer tænd ovnen på 40° og lad dem hæve der) (sliders skal hæve i kortere tid)
  10. Pisk æg og mælk sammen og hæld det på en sprayflaske, og spray det på bollerne (eller pensl dem forsigtigt)
  11. Bag bollerne ved 175° i 13-15 min. Sprøjt lidt vand ind i ovnen i starten og undervejs i bagningen
  12. Lad bollerne afkøle på en rist, og fjern forsigtigt ringene
  13. Bollerne kan opbevares i en pose i nogle dage, eller fryses ned med det samme
Kilde: https://www.chefsteps.com/activities/brioche-burger-buns