Chili con carne

Traditionel chili con carne uden bønner


Ingredienser

  • 1 kg skært oksekød
  • 1 kg hakket oksekød
  • 4 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 4 spsk spidskommen
  • 3 spsk oregano
  • 140 g tomatpure
  • 2 snackpebre
  • 2 spsk brun farin
  • 6 oksebouillon-terninger
  • 1 liter vand
  • 1170 g tomatpassata
  • Frisk chili efter smag
  • 60  chokolade (min 70 %)
  • Salt/peber
  • Ris/nachos/cheddar ost/creme Fraiche til servering

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet af flere omgange
  2. Hak løgene fint, og brun dem i olivenolie
  3. Pred hvidløg og steg lidt med
  4. Tilsæt det brunede kød, samt spidskommen, oregano, tomatpure, fint hakkede snackpebre, brun farin, oksebouillon, vand, tomatpassata og evt. chili
  5. Lad det småkoge i nogle timer
  6. Tilsæt chokolade, og smag til med salt og peber
  7. Servér med ris/nachos/ost og creme fraiche