Traditionel chili con carne uden bønner
Ingredienser
- 1 kg skært oksekød
- 1 kg hakket oksekød
- 4 løg
- 6 fed hvidløg
- 4 spsk spidskommen
- 3 spsk oregano
- 140 g tomatpure
- 2 snackpebre
- 2 spsk brun farin
- 6 oksebouillon-terninger
- 1 liter vand
- 1170 g tomatpassata
- Frisk chili efter smag
- 60 chokolade (min 70 %)
- Salt/peber
- Ris/nachos/cheddar ost/creme Fraiche til servering
Fremgangsmåde
- Brun kødet af flere omgange
- Hak løgene fint, og brun dem i olivenolie
- Pred hvidløg og steg lidt med
- Tilsæt det brunede kød, samt spidskommen, oregano, tomatpure, fint hakkede snackpebre, brun farin, oksebouillon, vand, tomatpassata og evt. chili
- Lad det småkoge i nogle timer
- Tilsæt chokolade, og smag til med salt og peber
- Servér med ris/nachos/ost og creme fraiche