Chokoladekuppel med lys chokoladecreme

Lækker chokolade dessert, der her er suppleret med sprøde vaniljekager, saltkaramel og hindbær.


Ingredienser

Chokoladekuppel

  • 200? g mørk chokolade

Lys chokoladecreme

  • 4 dl piskefløde
  • 250 lys chokolade
  • 1½ blad husblas

Tilbehør

  • Sprøde vaniljekager
  • Saltkaramel
  • Hindbær

Fremgangsmåde

Chokoladekuppel

  1. Temperér chokoladen og fyld den i kuppelforme

Lys chokoladecreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ½ time.
  2. Hak chokoladen fint.
  3. Opvarm fløden til kogepunktet og tag den af varmen.
  4. Tilsæt chokoladen til fløden, og rør til den er smeltet.
  5. Vrid husblassen og kom den i chokoladefløden, og rør til den er smeltet.
  6. Sigt blandingen op i en skål, og sæt den i køleskabet i minimum 3 timer.
  7. Pisk den kolde chokoladecreme luftig, og fyld den i de støbte chokoladekupler.

Tilbehør

  1. Små sprøde vaniljekager (se opskrift)
  2. Saltkaramel (se opskrift)