Forskellige varianter af lækker chokolademousse lavet på friske æg (der er ikke salmonella i danske æg længere).
Den klassiske
En klassisk fransk chokolademousse består blot af chokolade, æg og sukker.
Ingredienser
- 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
- 3 æg
- 40 g sukker
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen, og lad den køle af
- Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
- Pisk æggehvider stive i en anden skål
- Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
- Vend æggehviderne i
- Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
- Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)
Den med hele æg og fløde
Denne mousse indeholder både æggeblommer, æggehvider og fløde.
Ingredienser
- 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
- 2 æg
- 40 g sukker
- 1,5 dl fløde
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen, og lad den køle af
- Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
- Pisk æggehvider stive i en anden skål
- Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål (den må ikke piskes for meget)
- Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
- Vend æggehviderne i
- Vend flødeskummet i
- Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
- Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)
Den med æggeblommer og fløde
Denne mousse indeholder æggeblommer og fløde.
Ingredienser
- 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
- 4 æggeblommer
- 40 g sukker
- 2,5 dl fløde
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen, og lad den køle af
- Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
- Pisk fløden til flødeskum i en anden skål (den må ikke piskes for meget)
- Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
- Vend flødeskummet i
- Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
- Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)
Den amerikanske
Denne mousse indeholder skumfiduser i stedet for æg.
Ingredienser
- 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
- 200 g skumfiduser
- 1,75 dl sødmælk
- 1,75 dl fløde
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Bland chokolade, skumfiduser, sødmælk og salt sammen i en gryde. Varm det stille og roligt op mens der piskes indtil skumfiduserne er smeltet og massen er ensartet.
- Sæt gryden ned i en større skål med isvand, og lad den køle af. Pisk i det jævnligt indtil massen begynder at blive helt kold og tykner.
- Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål (den må ikke piskes for meget)
- Vend flødeskummet i chokolademassen
- Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
- Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)