Chokolademousse

Forskellige varianter af lækker chokolademousse lavet på friske æg (der er ikke salmonella i danske æg længere).

 


Den klassiske

En klassisk fransk chokolademousse består blot af chokolade, æg og sukker.

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
  • 3 æg
  • 40 g sukker
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen, og lad den køle af
  2. Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
  3. Pisk æggehvider stive i en anden skål
  4. Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
  5. Vend æggehviderne i
  6. Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
  7. Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)

 


Den med hele æg og fløde

Denne mousse indeholder både æggeblommer, æggehvider og fløde.

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
  • 2 æg
  • 40 g sukker
  • 1,5 dl fløde
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen, og lad den køle af
  2. Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
  3. Pisk æggehvider stive i en anden skål
  4. Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål (den må ikke piskes for meget)
  5. Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
  6. Vend æggehviderne i
  7. Vend flødeskummet i
  8. Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
  9. Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)

 


Den med æggeblommer og fløde

Denne mousse indeholder æggeblommer og fløde.

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
  • 4 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen, og lad den køle af
  2. Pisk æggeblommer, sukker og salt til det bliver lyst og luftigt
  3. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål (den må ikke piskes for meget)
  4. Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne (chokoladen må ikke være varm)
  5. Vend flødeskummet i
  6. Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
  7. Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)

 


Den amerikanske

Denne mousse indeholder skumfiduser i stedet for æg.

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade (helst 70 %)
  • 200 g skumfiduser
  • 1,75 dl sødmælk
  • 1,75 dl fløde
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Bland chokolade, skumfiduser, sødmælk og salt sammen i en gryde. Varm det stille og roligt op mens der piskes indtil skumfiduserne er smeltet og massen er ensartet.
  2. Sæt gryden ned i en større skål med isvand, og lad den køle af. Pisk i det jævnligt indtil massen begynder at blive helt kold og tykner.
  3. Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål (den må ikke piskes for meget)
  4. Vend flødeskummet i chokolademassen
  5. Fordel evt. chokolademoussen i portionsskåle
  6. Lad chokolademoussen hvile i køleskabet indtil den skal bruges (min. 3 timer)