Chokoladetærte i mørdejsbund
Ingredienser
Bund
- 250 g mel
- 60 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- en knivspids salt
- 170 g smør
- 1 æg
Creme
- 3 dl fløde
- 1 dl sødmælk
- 400 mælkechokolade
- 2 æg
Fremgangsmåde
Bund
- Mel, flormelis, vaniljesukker og salt blandes, og smøret smuldres i
- Tilsæt ægget og saml dejen, uden at ælte den
- Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time
- Rul dejen ud i en tærteform, og bag dejen blindt ved 160° i ca. 20 minutter
- Bag den yderligere 5-10 minutter uden bagepapir over, og lad den derefter køle af
Creme
- Kog fløde og mælk op
- Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade og rør indtil den er smeltet
- Pisk æggene luftige, og rør chokoladeblandingen forsigtigt i
- Hæld cremen i tærten og bag den ved 130° i 30-40 minutter indtil cremen har sat sig
- Lad den køle af til stuetemperatur, og servér den evt. med revet chokolade på