Dampning overblik

Her er et overblik over dampning i en dampovn


Pocherede æg

Hel kylling

Åben kyllingen

180° med dampniveau 1 i ca. 35-40 min

Evt. grill til sidst

Andesteg

Ris

Sushiris: 300 g ris til 400 g vand i ca. 25 min

Basmatiris: 300 g ris til 450 g vand i ca. 25 min

Risotto

300 g ris, 7 dl fond, 2 spsk olivenolie – 20 min. ved 100° damp

+ smør, parmesan og evt. ekstra fond

Pasta

Kartofler

Skær i mindre stykker, og gnid med salt og damp ved 100° i ca. 30 min

Risengrød

Samme opskrift som normalt, dog erstattes vand med mere mælk.

Bland ingredienserne i en gryde, og damp ved 100° i lidt over en time med låg på (rør hver 20 min).

Creme caramel

Baozi

Bao

Fisk

Dulche de leche

Sticky toffee pudding

Hævning af dej

Brød

Stegt flæsk

Fungerer ikke. Det bliver sejt og ikke så sprødt.

Pulled Pork

Bearnaise/Hollandaise

Chocolate chip cookies

Flødekartofler

Kanelsnegle

Fungerer ikke. De bliver hårde og tørre. (eller også skal de have kortere tid)