Finsk brød

Klassiske julesmåkager


Ingredienser

ca. 50 stk.

  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • Æg til pensling
  • 30 g mandler
  • 60 g perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Ælt melet sammen med det kolde smør
  2. Tilsæt sukker, og saml dejen uden at ælte den for meget
  3. Sæt dejen på køl i mindst 1 time (alternativt kan den deles og formes inden den afkøles)
  4. Del dejen i to dele, og rul dem ud i aflange flade rektangler
  5. Pensl med sammenpisket æg, og drys med en blanding af finthakkede mandler og perlesukker
  6. Skær dem ud i mindre kager, og placér dem på en bageplade med afstand i mellem dem
  7. Bag dem ved 180° i ca. 15 minutter (det er vigtigt at de bliver bagt nok for at gøre dem sprøde)
  8. Afkøl, og opbevar dem i en kagedåse