Flødeboller

Lækre luksusflødeboller


Ingredienser

30 stk.

Bunde

  • 200 g marcipan
  • Lidt flormelis til udruldning

Skum

  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 110 g glukosesirup
  • 70 g vand
  • 150 g æggehvide

Overtræk

  • 400-500 g chokolade (afhængig af tykkelsen)
  • kakaosmør

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Rul marcipan ud med lidt flormelis
  2. Udstik bundene med en diameter på 5 cm
  3. Bag bundene i 5 minutter ved 175 grader indtil de de er let gyldne i kanten
  4. Afkøl dem på en rist

Skum

  1. Bland vaniljekorn med lidt af sukkeret
  2. Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op under jævnlig omrøring, til 117°
  3. Pisk æggehviderne stive
  4. Hæld langsomt sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle mens der piskes
  5. Pisk det i yderligere 10 minutter
  6. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm, og sprøjt det på bundene
  7. Lad flødebollerne stå i ca. en time ved stuetemperatur

Overtræk

  1. Temperer chokoladen sammen med lidt kakaosmør for at justere tykkelsen
  2. Dyb flødebollerne i chokoladen og placer dem på en rist
  3. Drys evt. med kokos eller andet toppings
  4. Flødebollerne kan nydes når chokoladen er størknet, eller de kan fryses og optøs ved stuetemperatur senere

Lakridsflødeboller

  • 30 g lakridspulver

Tilsæt lakridspulveret efter alt sukkerlagen er tilsat (vaniljestangen kan undlades)