Foccacia brød

Italiensk brød med salt og rosmarin


Ingredienser

  • 7 g gær
  • 440 lunken vand
  • 40 g olivenolie
  • 600 g tipo 00 hvedemel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt olivenolie
  3. Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt i min 10 minutter
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over i køleskabet
  5. Smør en bradepande (ca. 32 x 26 cm) med olivenolie
  6. Kom dejen i bradepanden og pres den helt ud til kanterne, og lad den hæve lunt i ca. 1 time
  7. Kom olivenolie på dejen, og lav en masse huller med fingrene
  8. Drys med flagesalt og frisk rosmarin
  9. Bag brødet ved 210° i ca. 30 min