Frugtflæsk

En juleklassiker, her i en appelsinudgave


Ingredienser

  • 1,5 dl appelsinsaft
  • Skal af 1 appelsin
  • 20 g pektin
  • 250 g sukker
  • 2 g citronsyre

Fremgangsmåde

  1. Appelsinsaft og hakket appelsinskal varmes op i en gryde
  2. Pektin, sukker og citronsyre blandes i, og der røres indtil det er opløst
  3. Lad det småboble ved lav varme i ca. 15 minutter til det har en temperatur på 105° (ca. 30 minutter hvis der laves dobbeltportion)
  4. Kom massen i en beholder foret med film, og køl den helt af i køleskabet, indtil den er stivnet
  5. Skær den ud i passende stykker, og rul hvert stykke i sukker
    (de kan også dyppes i chokolade, og evt. drysses med lakridspulver)

 



Citronflæsk

  • Erstat appesinsaft med 1 dl citronsaft og ½ dl vand
  • Erstat appelsinskal med citronskal

eller

  • Erstat appelsinsaft og appelsinskal med 1,5 dl vand og 2 ml citronolie