Gateau Marcel

Klassisk chokoladekage


Ingredienser

  • 175 g mørk chokolade
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer (ca. 110 g)
  • 4 pasteuriserede æggehvider (ca. 140 g)

Fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes forsigtigt i mikrobølgeovnen, og sættes til afkøling
  2. Æggeblommerne piske hvidt med 2/3 af sukkeret
  3. Den afkølede chokoladeblanding vendes forsigtigt sammen med æggeblommerne
  4. Æggehviderne piskes stive sammen med den sidste 1/3 af sukkeret i en anden skål
  5. Æggehviderne vendes forsigtigt i resten af dejen, til den er ensartet
  6. Gnid en springform (24 cm) med smør og drys med sukker så hele formen er dækket
  7. Hæld halvdelen af dejen i formen og bag kagen ved 175° i ca. 30 minutter (den anden halvdel sættes på køl)
  8. Når kagen er kølet af, fordeles resten af dejen ovenpå
  9. Kagen opbevares i køleskabet indtil brug (mindst 6 timer, men gerne til dagen efter), hvor den drysses med kakaopulver
Kilde: Michel Michaud