Grydebrød

Lækkert brød bagt i gryde eller stegeso


Ingredienser

  • 5 dl vand (28°)
  • 5 g gær
  • 1 tsk honning
  • 120 g ølandshvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt honning
  3. Bland de to meltyper og salt i, og ælt dejen godt sammen (gerne 10 min)
  4. Kom film over skålen og lad den hæve køligt natten over
  5. Ælt dejen kort igennem, og lad den stå hæve lunt i yderligere 2 timer
  6. Efter 1½ time tændes ovnen på 250° med gryden/stegesoen i
  7. Efter ½ time drysses lidt mel i gryden/stegesoen og dejen hældes i
  8. Bag brødet med låg i ca. 35 min
  9. Fjern låget og sæt temperaturen på 230°, og bag brødet i yderligere 20 min
  10. Tag brødet ud af gryden og lad de køle af på en rist