Lækkert brød bagt i gryde eller stegeso
Ingredienser
- 5 dl vand (28°)
- 5 g gær
- 1 tsk honning
- 120 g ølandshvedemel
- 500 g hvedemel
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt honning
- Bland de to meltyper og salt i, og ælt dejen godt sammen (gerne 10 min)
- Kom film over skålen og lad den hæve køligt natten over
- Ælt dejen kort igennem, og lad den stå hæve lunt i yderligere 2 timer
- Efter 1½ time tændes ovnen på 250° med gryden/stegesoen i
- Efter ½ time drysses lidt mel i gryden/stegesoen og dejen hældes i
- Bag brødet med låg i ca. 35 min
- Fjern låget og sæt temperaturen på 230°, og bag brødet i yderligere 20 min
- Tag brødet ud af gryden og lad de køle af på en rist